Welkom op de website van Webradio Atlantis

Welkom op de website van het oude radio Atlantis te Zandvliet. Wij zenden anno nu uit onder de naam 'Webradio Atlantis'.  U kan ons ook vinden op facebook en met ons chatten: Zoek op "Webradio Atlantis". Terwijl u chat of andere bezigheden doet, kunt u tegelijkertijd ons live beluisteren door op de volgende link te klikken.  Stream 1 of Stream 2 of op een van de knoppen in de linkerkolom onder "Luister live".

Radio Atlantis Int. Studio Oostende

 

Klik op een van de onderstaande programmaknoppen voor meer informatie over de Radio Atlantis programma's.

Terug naar programma's info
Het Kraaiennest De Patrijspoort Stuurboord
Bakboord Op Drift-Ochtendvitamine Top 40
Voor De Boeg    

 

Bemanning van Studio Oostende :

Dj Lady Jane

Dj Tarzoon

 

Programma's van Studio Oostende :

The Midday Express Show

De Kombuis

Zeebries

Morning Spirit

 

Recepten The Midday Express Show :

 

Menu van de week 8 mei 2017

Bananencake met chocolade

IngrediŽnten Voor 1 stuk
• 200 g boterboter
• 200 g suiker
• 200 g tarwebloem
• 4 eieren
• 2 bananen in stukjes gesneden
• 15 g bakpoeder
• 200 g pure chocolade gehakt
• 1citroen geraspt
Voor de mascarponecrŤme
• 1 dl room licht opgeklopt
• 100 g mascarpone
• 50 g melkchocolade geraspt
• 5 g muntblaadjes fijngehakt

Bereiding: Kooktijd: 60 min.
1. Warm de oven voor op 170įC.
2. Maak het beslag:
Smelt de boter. Klop eieren en suiker tot een luchtig mengsel en meng er de afgekoelde boter onder. Meng de bloem en het bakpoeder met de chocolade en spatel onder het eibeslag. Meng er de bananen en de zeste van citroen onder.
3. Beboter en bebloem een cakevorm en vul met het beslag. Bak gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Meng de licht opgeklopte room met de mascarpone, de chocoladeschilfers en de gehakte munt.
5. Serveer sneetjes bananencake en werk af met de mascarponecrŤme.
Smakelijk

 

Menu van de week 1 mei 2017

Thaise curry met kip

IngrediŽnten:
 2 dl kokosmelk
 1 zakje kruiden- en groentemix (Thai curry)
 5 dl groentebouillon (1 blokje groentebouillon opgelost in 5 dl heet water)
 1 courgette
 2 wortelen
 400 g kip
 180 g bamboescheuten
 1 rode ui
 1 teentje knoflook
 2 el wokolie (curry)
 2 builtjes
 Rijst
 Peper
 Zout
 enkele takjes peterselie

Bereidingswijze:
Snipper het knoflookteentje fijn en hak de rode ui grof.
Snijd de courgette in de lengte in tweeŽn en snijd in halve maantjes van 1 centimeter dik.
Snijd de wortelen in fijne schijfjes en snijd de kip in blokjes.
Stoof de kip in de wokpan op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
Voeg na 5 minuten de look en de rode ui toe en laat enkele minuten stoven.
Voeg de wortelschijfjes, de courgettestukjes en de bamboescheuten toe en roerbak 5 minuten.
Voeg de Thai curry, de kokosmelk en de groentebouillon toe. Laat 5 minuten inkoken.
Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Serveer de Thaise curry met rijst en garneer met een beetje peterselie.

Opdienen en smakelijk eten.

 

Menu van de week 24 april 2017

Lasagne met zalm en spinazie

Bereiding:
1. Kook de lasagnevellen in voldoende gezouten water. Spoel ze en laat ze in koud water liggen tot gebruik. Zo plakken en scheuren ze niet.
2. Snipper de sjalotten fijn en fruit ze aan in wat boter, voeg de diepvriesspinazie (gehakt) en de mascarpone toe. Blus met de visfond en roer tot een dikke saus. Breng op smaak met zout, peper en een beetje cayennepeper.
3. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper het basilicum en meng met de tomatenblokjes.
4. Verwarm de oven voor op 200į C. Boter ťťn grote of twee kleinere ovenschotels in. Leg eerst op de bodem een laagje lasagnevellen. Lepel er wat van de spinazieroom over, verdeel er de rauwe plakjes zalm over en kruid ze met peper en zout. Strooi er wat tomatenblokjes over.
5. Leg opnieuw een laagje lasagnevellen, spinazieroom, zalm en tomatenblokjes. Verwerk zo alle ingrediŽnten, maar zorg ervoor dat je eindigt met de spinazieroom en nog enkele tomatenblokjes.
6. Bestrooi met de gemalen kaas en zet de lasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200į C.

 

Menu van de week 10 april 2017

Eend op Pekinese wijze met Chinese kool en rijst

IngrediŽnten (4 personen)
• 400 g eendenborstfilet
• basmatirijst
• 1 bussel lente-uitjes
• Chinese kool
• 2 el olie
• Sojasaus
Voor de marinade:
• 4 el sojasaus
• 1 el honing
• 2 el witte balsamicoazijn
• 2 tenen look
• 2 lente-uitjes
• 1 duim gember
• 2 tl sesamolie
• 1 el chilisaus
• 1 tl zwarte peper

Bereiding
Snipper de 2 lente-uitjes en de look fijn en meng ze met alle ingrediŽnten voor de marinade. Bestrijk er de eendenborstfilet mee en laat bij voorkeur een nacht trekken.
Bak het vlees met de velzijde naar beneden voor de natuurlijke vetstoffen te smelten en voeg geen boter of olie meer toe. Draai het vlees om, laat de andere zijde bakken en laat het vervolgens ca. 5 ŗ 10 minuten garen in de oven op 200 įC. Leng de resterende marinade aan met water om er een saus van te maken.
Snijd de chinese kool fijn en versnijd de lente-uitjes in stukken van ca. 1 cm. Wok de groenten in hete sesamolie en breng ze op smaak met sojasaus.
Kook de basmatirijst beetgaar en serveer met de eend, de groenten en de saus.
Opdienen en smakelijk

 

Menu van de week 3 april 2017

Gevulde kipfilet met spinazie, ricotta en risone

IngrediŽnten
• 4 halve borstfilets van braadkip (beenhouwerij)
• 800 g verse spinazie
• 10 halfgedroogde kerstomaten in olie (versmarkt)
• 150 g ricotta
• 400 g Griekse pasta (risoni)
• 4 eetl. olijfolie
• zwarte peper (molen)
• zout

Voorbereiding (10 min.)
- Hak de halfgedroogde kerstomaten fijn.
- Mix de helft van de spinazie met de ricotta tot een gladde massa. Voeg de halfgedroogde kerstomaten toe en kruid met zwarte peper en zout.

Bereiding 10 min. + 25 ŗ 30 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 200 įC.
2 Maak bovenaan elke kipfilet 4 inkepingen (snij niet
volledig door).
3 Vul de inkepingen met de ricottamengeling en kruid de kipfilets met zwarte peper en zout.
4 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Draai ze voorzichtig om.
5 Schik de kipfilets in een ovenschaal en zet 25 ŗ 30 min. in de voorverwarmde oven.
6 Kook ondertussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
7 Snipper de rest van de spinazie fijn en meng onder de Griekse pasta. Meng met 2 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout

 

Menu van de week 27 maart 2017

Gebraden Ierse ribeyesteak met aardappelmousseline en gegrilde groenten

IngrediŽnten voor 4 personen
• 5 grote aardappelen
• 1 l melk
• 4 dl room
• 30 g boter
• bladpeterselie
• basilicum
• 1 courgette
• 8 kerstomaten
• olijfolie
• 600 g Ierse ribeyesteak
• 1 koffielepel rundsbouillonpasta
• een klontje boter
• ProvenÁaalse kruiden

Bereiding
1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in de melk met een snuifje zout.
2. Duw de aardappelen daarna door een roerzeef en meng er de room, boter en fijngehakte kruiden onder.
3. Snij de courgettes schuin in plakken. Kruid deze en de kerstomaten met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en rooster op een heel warme grill.
4. Bak de ribeye naar wens in een braadpan met olijfolie.
5. Meng 1 koffielepel rundsbouillonpasta met 2,5 dl water. Blus de pan daarna met de bouillon en laat inkoken met driekwart.
6. Monteer de jus met boter en breng op smaak met ProvenÁaalse kruiden.
7. Serveer de ribeyesteaks met de aardappelmousseline en de gegrilde groenten.

 

Menu van de week 13 maart 2017

Varkenshaasje met witloof en mandarijn

IngrediŽnten
• 1 kg witloof
• 700 g varkenshaasje
• 4 mandarijntjes of een kleine sinaasappel (onbespoten)
• 1 sjalot
• 2 cm gember, gesnipperd
• 2 el vloeibare honing
• 2 el sojasaus
• olijfolie
• peper en zout
• boter
• 1/2 bosje verse koriander

Recept
Bak het varkenshaasje in wat boter krokant langs beide kanten. Kruid met peper en zout en zet nog een zevental minuten in een voorverwarmde oven van 180įC.
Snijd het witloof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd vervolgens in fijne repen. Rasp de schil van 2 mandarijnen en pers het sap uit. Snijd de overige mandarijnen in partjes, tussen de vliezen door.
Snipper het sjalotje fijn. Verhit 2 el olijfolie in een wokpan. Fruit er de sjalot en gember in aan. Voeg het witloof met de zeste van mandarijn toe en roerbak verder. Blus met het sap. Voeg de honing en sojasaus toe. Roerbak verder tot het witloof beetgaar is en het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
Laat het vlees een tiental minuutjes rusten onder aluminiumfolie en snijd het in dunne plakjes.
Serveer met het gestoofd witloof. Werk af met wat koriander. Lekker met rijst.

 

Menu van de week 6 maart 2017

Konijn met wintergroenten

IngrediŽnten:
• 1 kg konijn
• 2 wortelen
• 2 pastinaken
• 4 sjalotten
• 250 g champignons
• 1l tomatenpassata
• 3 teentjes look
• 2 takjes tijm
• olijfolie

Bereiding:
Kruid de stukken vlees met peper en zout en bak ze in olijfolie. Laat ze bruin kleuren, haal ze uit de pan en laat ze rusten. Maak ondertussen de groenten schoon en snijd ze in even grote stukken. Bak eerst de sjalotten, voeg dan de hardere groenten toe en laat aanstoven. Voeg geperste look, tijm en champignons toe en roer goed door. Voeg ook het vlees opnieuw toe. Overgiet met de tomatenpassata en laat een uurtje sudderen.

Opdienen en smakelijk.

 

Menu van de week 27 februari 2017

Udang Tumis Kari

Lekker Indonesisch recept: Udang Tumis Kari (gebakken garnalen met kerrie).

IngrediŽnten voor Udang Tumis Kari
• 250 gram garnalen
• 5 sjalotjes
• 3 tenen knoflook
• limoensap
• 1 theelepel kerriepoeder
• zout naar smaak
• zonnebloemolie

Bereidingswijze voor Udang Tumis Kari
1. De garnalen voor ongeveer 15 minuten marineren in de limoensap.
2. Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn.
3. Fruit de sjalotjes en knoflook in wat zonnebloemolie tot het gaat geuren.
4. Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ze tot ze van kleur veranderen.
5. Voeg 1 theelepel kerriepoeder met wat zout naar smaak toe en bak het gerecht droog.

Smakelijk eten

 

Menu van de week 13 februari 2017

Daging Opor (Rundvleeslapjes met ananas)
Daging Opor: Lekker fris Indonesisch recept. Lekker voor bij de nasi.
Dit vleesgerecht is voor 4 personen en te bereiden in ca. 30 minuten
Informatie Indonesisch recept
Vleesgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 3 uur sudderen

Benodigdheden
• 2 uien, gesnipperd
• 3 teentjes knoflook, in stukjes gehakt
• 1 theelepel ketoembar
• 1/2 theelepel laos
• 1/2 theelepel trassie
• 500 g doorregen runderlappen
• 1 theelepel zout
• 50 g santen, geraspt
• 500 ml bouillon
• 1/2 verse ananas
• 1 eetlepel azijn

Bereidingswijze
1. Maal ui en knoflook met katoembar, laos en trassie in een vijzel
2. Bestrooi het vlees met het zout
3. Verhit de olie in een pan en bak de runderlappen snel bruin
4. Haal ze uit de pan en bak de kruidenpasta in dezelfde pan glazig
5. Schenk de bouillon erbij en strooi de santen in de pan
6. Leg de vleeslapjes terug in de pan breng aan de kook
7. Zet het vuur laag en leg een deksel half op de pan
8. Laat het vlees tweeŽnhalf uur zachtjes sudderen
9. Snijd de ananas in blokjes en schep ze in de pan, met de azijn
10. Laat alles nog 30 minuten sudderen

Opdienen en smakelijk

 

Menu van de week 6 februari 2017

Shepherd’s pie met koolraap

IngrediŽnten:
• 500 gehakt rund + varken (beenhouwerij)
• 250 g champignons
• 2 preien
• 1 koolraap
• 2 uien
• 2 teentjes knoflook
• 5 takjes tijm (vers)
• 2 eetl. tomatenpuree
• 3 dl groentebouillon (0.5 blokje opgelost in 3 dl warm water)
• 4 eetl. olijfolie
• 1 eetl. boter
• 1 koffiel. ras el hanout
• 1 blaadje laurier
• zwarte peper (molen)
• zout

Voorbereiding: (15 min.)
- Schil de koolraap en snij in grote stukken.
- Snij de champignons in 4.
- Snij de preien in 2 en daarna in reepjes van 1 cm.
- Snipper het knoflook fijn.
- Snij de uien in heel fijne halvemaantjes.

Bereiding: 35 min. + 20 min. in de oven
1 Kook de stukken koolraap Ī 25 min. in lichtgezouten water.
2 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei, de champignons en het knoflook 5 min.
Voeg het gehakt toe en bak gaar. Maak los met een vork.
3 Meng er de tomatenpuree onder en voeg de bouillon, het blaadje laurier en de takjes tijm toe. Laat nog 15 min. garen op een zacht vuur.
4 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukjes ui 15 min. tot ze zacht zijn. Bestrooi met de ras el hanout.
5 Verwarm de oven voor op 200 įC.
6 Giet de koolraap af en laat uitlekken. Pureer en meng er de gestoofde ui, de boter, zwarte peper en zout onder.
7 Doe het gehakt in een ovenschaal en bedek met de puree van koolraap. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.

 

Menu van de week 30 januari 2017

Orloffgebraad en spruitjespuree met spek

IngrediŽnten:
• 1 kg orloffgebraad (beenhouwerij)
• 100 g spekblokjes (versmarkt)
• 1 kg spruiten
• 2 appelen
• 1 kg aardappelen
• 1 sjalot
• 1 teentje knoflook
• 1 dl lichte room
• 2 eetl. olijfolie
• nootmuskaat
• peper en zout

Voorbereiding: (5 min.)
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
- Snij het voetje van de spruiten en maak er een kleine inkeping in.
- Schil de appelen en snij in stukjes van 2 cm.
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

Bereiding: 25 min. + 1 u. 10 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 160 įC.
2 Verhit de olijfolie in een pan en bak het orloffgebraad aan alle kanten mooi goudbruin.
3 Leg het gebraad in een ovenschaal en bak 60 ŗ 70 min. in de voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.
4 Kook ondertussen de aardappelen Ī 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
5 Kook de spruiten en de blokjes appel 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
6 Meng de spruiten en de appelen samen met de lichte room onder de aardappelen en stamp fijn.
7 Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng ze onder de puree en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
8 Haal het orloffgebraad uit de ovenschaal en hou warm. Doe een scheutje water in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel.

Afwerking:
Snij het gebraad in gelijke sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat braadvocht over en geef er de spruitjespuree bij.

 

Menu van de week 23 januari 2017

Gerookte zalm met witloofrijst

IngrediŽnten:
• 30 g gerookte zalm
• 1 stronk witloof
• 0.25 sjalot
• 0.25 teentje knoflook
• 10 g Oud Brugge-kaas
• 30 g risottorijst
• 1 dl kippenbouillon (1/8 blokje opgelost in 1 dl heet water)
• 1 koffiel. plantaardige olie
• peper

Voorbereiding: (5 min.)
- Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.
- Verwijder de harde kern uit de witloofstronk en snij de rest fijn.

Bereiding: 25 min.
1 Verhit de plantaardige olie in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de risottorijst toe en roer goed.
2 Giet er de kippenbouillon bij en breng aan de kook. Voeg het witloof toe en laat 17 min. afgedekt sudderen.
3 Snij intussen de Oud Brugge-kaas en de gerookte zalm fijn. Meng onder de rijst en kruid met peper.

 

Menu van de week 16 januari 2017

Balletjes in groentetomatensaus met tagliatelle

IngrediŽnten:
• 600 g gehakt rund + varken (beenhouwerij)
• 800 g mediterrane groentemix (diepvries)
• 1 plantje basilicum
• 100 g parmezaan (blok)
• 400 g tagliatelle
• 500 g tomatenstukjes (blik)
• 2 eetl. paneermeel
• 4 eetl. olijfolie
• 1 eetl. oregano
• zwarte peper (molen)
• zout

Voorbereiding: • (15 min.)
- Rasp de Parmezaan.
- Scheur de blaadjes basilicum.
- Meng de helft van het basilicum, 50 g geraspte Parmezaan en het paneermeel onder het gehakt. - Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

Bereiding: • 25 min.
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin.
2 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren groentemix en de oregano 5 min. op een hoog vuur. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en laat 5 min. mee garen.
3 Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
4 Meng de pasta onder de saus en kruid met zwarte peper en zout. Werk af met de rest van het basilicum en de Parmezaan.

 

Menu van de week 9 januari 2017

Zoetzure kalkoenenwok met groenten en aardappelen

IngrediŽnten
• 2 kalkoenensneden (beenhouwerij)
• 4 tomaten
• 2 courgettes
• 1 limoen
• 1 plantje koriander (vers)
• 600 g aardappelen
• 1 eetl. geroosterd sesamzaad
• 1 eetl. vloeibare honing
• 5 eetl. rijstolie
• 2 eetl. sojasaus
• 1 koffiel. kurkuma
• 1 koffiel. kerriepoeder
• 1 koffiel. paprikapoeder
• zwarte peper (molen)
• zout

Voorbereiding: (30 min.)
- Pers de limoen.
- Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes.
- Meng de sojasaus met de honing, het limoensap, peper en zout. Laat het gevogelte 20 min. in de koelkast marineren.
- Kook intussen de ongeschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in schijfjes van 2 cm dik.
- Hak de blaadjes koriander grof en snipper de takjes fijn.
- Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 1 bij 3 cm.
- Snij de tomaten in partjes en ontpit ze.

Bereiding: 15 min.
• 1 Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok of pan en bak de kalkoenenreepjes goudbruin. Haal uit de wok.
2 Giet 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de courgette en de fijngesnipperde takjes koriander 8 min. al roerend op een hoog vuur. Doe de tomaten in de wok en laat nog 3 min. bakken. Doe de kalkoenenreepjes er opnieuw bij.
3 Verhit intussen de rest van de rijstolie in een kookpot en stoof de aardappelen. Kruid met de kurkuma, de kerrie en het paprikapoeder.

Afwerking:
• Voeg de koriander toe en bestrooi de aardappelschijfjes met de geroosterde sesamzaadjes.

Opdienen en smakelijk